2022. február 1., kedd

Bejelentősdi - ismét

Dear Diary,

Long time, no see.

Valójában most is leginkább bejelentéstétel céljából térek vissza, nem annyira a blog feltámasztása miatt. (Talán egyszer azért annak is eljön az ideje, nagyon kellene már novelláznom.) 

Szóval. Bejelentések.

Egyrészt, tegnapelőtt megjelent a Létigen folyóirat első száma, amelyben helyet kapott az én rövidke novellám is. Ez a „Hadd meséljek álmaim fiújáról” címet viseli. A Létigen egy, az LMBTQ+ irodalomról, médiáról és az LMBTQ+ közösségről, de nem csak az LMBTQ+ közösségnek szóló folyóirat. Vannak benne amatőr novellák és versek, interjúk, véleménycikkek, egy csomó érdekes dolog. Szerintem remek kezdeményezésről van szó, és igazán megtisztelő volt egy kicsike szerepet vállalni benne a történetemmel.



Itt érhető el és tölthető le a folyóirat első száma: https://issuu.com/letigen/docs/l_tigen_i.1._issuu

Itt pedig megtaláljátok a Létigen Facebook oldalát: https://www.facebook.com/L%C3%A9tigen-101464868927095/

 

Másrészt, ha minden jól megy, február 25-én végre megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó Young Adult novelláskötete, ami a Csak mi ketten! címet kapta. Itt meg is tudjátok nézni az adatlapját (meg elő is lehet rendelni és minden ilyesmi): https://konyvmolykepzo.hu/products-page/voros-pottyos-konyvek/sok-szerzo-az-ev-legjobb-young-adult-novellai-2020-9284.


Az antológia előzménye egy novellapályázat volt még 2019-ben. A kötetben ennek a pályázatnak a nyertes novellái, illetve a kiadó íróinak történetei kaptak helyet. Az én novellám címe „Rómeó és Júlia… halál komolyan”, és hát, egy YA-osított, tragédiátlanított, modernkori, magyar környezetes Rómeó és Júlia feldolgozásról van szó, ami abból az alaphelyzetből indul, hogy Rómeó és Júlia nevű hőseink bizony ki nem állhatják egymást.

Nincs harmadrészt. Sajnos. Többet kéne írnom ahhoz, hogy legyen. Na, talán majd legközelebb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése